Γλώσσα:   EΛ | EN
Εκπαίδευση στο ΠΙΤΚ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα ανέπτυξε πρωτοποριακή δράση όσον αφορά στην διοργάνωση εξειδικευμένων προγραμμάτων με στόχο να προσφέρει την ευκαιρία στους μαθητές να πλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου ή και άλλων χωρών, αλλά και να αποκομίσουν ανεπανάληπτες αισθητικές εμπειρίες. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 100.000 μαθητές συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τρέχοντα Προγράμματα
programme
Επιτρέψτε μου να συστηθώ: αρχαιολόγος
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές του δημοτικού και σκοπός του είναι η γνωριμία των μαθητών με την επιστήμη της αρχαιολογίας. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον κλάδο της αρχαιολογίας, η οποία μέσα από την μελέτη του αρχαίου υλικού πολιτισμού, παρέχει την πρόσβαση στις πρωτογενείς πηγές που χρειάζονται για τη δόμηση της γνώσης του παρελθόντος.
programme
Λύνοντας οικονομικά μυστήρια του παρελθόντος
Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μεθόδους αναδίφησης σημαντικών πτυχών της οικονομικής ιστορία της Κύπρου κατά τον 20ο αι., αξιοποιώντας πρωτογενές και δευτερογενές υλικό από το Ιστορικό Αρχείο της Τράπεζας Κύπρου.
programme
Ανεκτίμητα: Νομίσματα και Άλλες Αξίες
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 10-14 ετών (E'-Στ΄Δημοτικού & Α΄- Β΄ Γυμνασίου) και έχει σκοπό τη διερεύνηση της έννοιας της αξίας μέσα από τη γνωριμία των παιδιών με τη νομισματική συλλογή του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου.
programme
World Voice
Μελωδίες και ρυθμοί από διάφορα μέρη του κόσμου, συνθέτουν το σκηνικό αυτού του εργαστηρίου. Τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο τραγουδώντας παραδοσιακά από διάφορες χώρες και σε διαφορετικές γλώσσες
programme
Κάτι Αρχαίο Ψήνεται
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κάτι αρχαίο ψήνεται” απευθύνεται σε μαθητές της Δ’ και Ε Δημοτικού και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα στόχων γύρω από τρία γνωστικά αντικείμενα: την ιστορία, την θεατρική αγωγή και την αγωγή της υγείας.
programme
Μορφή και σχήμα στο χώμα
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον διαδραστικό πρόγραμμα, με θέμα την αρχαία κεραμική τέχνη της Κύπρου. Τα παιδιά θα περάσουν ένα πρωινό μαθαίνοντας για την αρχαία κεραμική τέχνη της Κύπρου και την εξέλιξή της, μέσα από την αρχαιολογική συλλογή του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου.
Προηγούμενα Προγράμματα