Γλώσσα:   EΛ | EN
history
history
history

Η μεγάλη επιτυχία του θεσμού συνεχίζεται, με συνεργάτες τις πρεσβείες ξένων χωρών στην Κύπρο, όπως και ντόπιους και ξένους καλλιτέχνες, μελετώντας τρόπους προσέγγισης της ιστορίας και της παράδοσης και συνενώνοντας πολλές τέχνες σε μια γιορτή, που θα διαρκέσει τέσσερις μήνες στο κέντρο της πόλης.

Κάποιες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του «Faneromeni21», θα μπορούσαν να σχετίζονται με το θέμα: «Δύο αιώνες μετά την Εθνική Παλιγγενεσία», με τις οποίες το ΠΙΤΚ τιμά τους ήρωες του 1821 και έχει ως σκοπό την προβολή της Κύπρου στον Αγώνα μέσα και από αυτό τον θεσμό.

*Λόγω του πολυδιάστατου χαρακτήρα του Φεστιβάλ, οι προτάσεις μπορούν να καλύπτουν όλα τα είδη τέχνης όπως μουσική, θέατρο, χορό, performing & video.

Στείλε την πρότασή σου μέχρι τις 16 Απριλίου 2021.

Μάθε περισσότερα για τη διαδικασία υποβολής εδώ

 Στιγμές στο Μουσείο

Στόχος της σειράς, της οποίας οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται στα δύο Μουσεία του Ιδρύματος, είναι να δώσουν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει την κουλτούρα της Κύπρου μέσα από μια άλλη οπτική γωνία και να αποκτήσει νέες εμπειρίες μέσω της επαφής με εκθέματα των συλλογών των Μουσείων. Μουσικές, θεατρικές ή άλλες παραστάσεις, βραδιές ποίησης, δράσεις για παιδιά και άλλες πολλές δραστηριότητες θα  πραγματοποιούνται στα Μουσεία δημιουργώντας τις βάσεις για ένα ιδιαίτερο ταξίδι γνώσης και διάδρασης.

*Δύο αιώνες μετά την Εθνική Παλιγγενεσία, το ΠΙΤΚ τιμά τους ήρωες του 1821 και  στοχεύει στην προβολή της Κύπρου στον Αγώνα μέσα και από αυτό τον θεσμό. Ως εκ τούτου κάποιες εκδηλώσεις θα μπορούσαν να σχετίζονται και με το θέμα αυτό,  στο πλαίσιο  της σειράς εκδηλώσεων  «Στιγμές στο Μουσείο».

Στείλε την πρότασή σου μέχρι τις 16 Απριλίου 2021

Μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία υποβολής εδώ

 The Roof

 H νέα σειρά εναλλακτικών εκδηλώσεων «The Roof», σε προ(σ)καλεί να ανεβείς στην οροφή του Πολιτιστικού Ιδρύματος και να εμπνευστείς. Στόχος της σειράς είναι η παρουσίαση πρωτότυπων δράσεων στην οροφή του κτηρίου του Ιδρύματος στη Φανερωμένη που θα ζωντανεύουν τον χώρο προσφέροντας μια βιωματική εμπειρία για το κοινό.

*Λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της σειράς, οι προτάσεις μπορούν να καλύπτουν όλα τα είδη τέχνης όπως μουσική, θέατρο, χορό, performing & video, εκθέσεις κ.τλ.

 Στείλε την πρότασή σου μέχρι τις 16 Απριλίου 2021.


Μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία υποβολής εδώ: