Γλώσσα:   EΛ | EN
Τρέχουσες
Εκθέσεις
10 Σεπτεμβρίου 2021 - 10 Ιανουαρίου 2022
Η Ελλάδα ελεύθερη: Αναγνώριση και σύναψη διπλωματικών και προξενικών σχέσεων
Έκθεση στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Εκθέσεις
06 Μαΐου - 31 Δεκεμβρίου 2021
Η Χάρτα του Ρήγα Φεραίου
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου φιλοξενεί ομοιότυπο (facsimile, στις φυσικές διαστάσεις), καθώς και ψηφιακή έκθεση της Χάρτας του Ρήγα Φεραίου, από το Ίδρυμα Σύλβιας Ιωάννου.
Εκθέσεις
15 Απριλίου - 31 Δεκεμβρίου 2021
Η Ιστορία έχει Πρόσωπο (Λευκωσία)
Υπαίθρια έκθεση στο ιστορικό κέντρο της παλιάς Λευκωσίας και ψηφιακή έκθεση στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Διάφορα
24 Μαρτίου 2021 - 31 Μαρτίου 2022
Ελευθερία
Η επετειακή ατζέντα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Εκθέσεις
10 Φεβρουαρίου 2021 - 29 Φεβρουαρίου 2024
Νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ReInHerit
Σημαντική διάκριση για την Κύπρο και το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου αποτελεί η εξασφάλιση του προγράμματος με τίτλο “Redefining the Future of Culture Heritage, through a disruptive model of sustainability” (ReInHerit), στο πλαίσιο του Προγράμματος Ορίζοντας 2020 με τη θεματική Culture beyond borders – Facilitating innovation and researxh cooperation between European museums and heritage. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 2.998.115 ευρώ.
Διαλέξεις
27 Μαρτίου 2021 - 26 Μαρτίου 2022
Culture means business
Σειρά podcasts για την ανάπτυξη ιδεών που προωθούν τη διεπιστημονική επιχειρηματικότητα στον χώρο του πολιτισμού, από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και το IDEA.
Διαλέξεις
01 Ιουνίου 2020 - 30 Ιουνίου 2022
Μίλα μου Ιστορικά
H σειρά διαλέξεων «Μίλα μου Ιστορικά» αποτελεί μία επιστημονικά τεκμηριωμένη και ταυτόχρονα φιλική στον ακροατή σειρά ηχογραφημένων διαλέξεων, από έγκριτους επιστήμονες που εστιάζουν σε διάφορα κυπρολογικά θέματα, τα οποία σχετίζονται με τα Μουσεία, Συλλογές, Εκθέσεις, Δράσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος, αλλά και ευρύτερα με όλες τις περιόδους της κυπριακής ιστορίας, αρχαιολογίας, ιστορίας της τέχνης και λογοτεχνίας.
Διάφορα
02 Νοεμβρίου 2020 - 31 Δεκεμβρίου 2021
The Mediterranean Garden
Το Πολιτιστικό ‘Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου συνεχίζει να πρωτοπορεί στον τομέα της έρευνας συμμετέχοντας ως εταίρος στο ερευνητικό έργο με τίτλο ‘The Mediterranean Garden’ (MedG). Το έργο εξασφάλισε χρηματοδότηση στο πλαίσιο υποβολής προτάσεων του προγράμματος Culture του Creative Europe.
Διάφορα
08 Σεπτεμβρίου - 18 Σεπτεμβρίου 2021
Κληρονομήστε ξανά ένα μνημείο
Εκδήλωση ανάδειξης του προσκυνηταρίου και του αγιάσματος Αγίας Θέκλας, εντοιχισμένο στα τείχη της Λευκωσίας παρά τον προμαχώνα Κωνστάντζα.
Μελλοντικές
Διάφορα
24 Σεπτεμβρίου - 24 Σεπτεμβρίου 2021
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στη Βραδιά του Ερευνητή
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, θα παρουσιάσει το πολυδιάστατο και πρωτοποριακό εκπαιδευτικό και ερευνητικό πρόγραμμά του στη «Βραδιά του Ερευνητή», μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα. Παιδιά και έφηβοι θα έρθουν σε επαφή με νέες επιστήμες, τεχνολογίες και τέχνες μέσα από δραστηριότητες που σχετίζονται με τις συλλογές του Πολιτιστικού Ιδρύματος.
Διάφορα
30 Σεπτεμβρίου - 30 Σεπτεμβρίου 2021
THE ROOF21: Μουσικές του Κόσμου για Μαρίμπα και Φλάουτο
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου συνεχίζει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του με τη σειρά The Roof21 και σας προσκαλεί σε μια μαγική συναυλία με μουσικές του κόσμου με το ντουέτο Plektó (Εύα Σταύρου - φλάουτο, Νατάσα Χατζηανδρέου – μαρίμπα / κρουστά).
Προηγούμενες
Διάφορα
Διάφορα
Διάφορα
Διάφορα
Διάφορα
Διάφορα
Διάφορα
Διάφορα
Διάφορα
Διάφορα
Διάφορα