Γλώσσα:   EΛ
02 Νοεμβρίου 2020 - 31 Δεκεμβρίου 2021

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα ‘The Mediterranean Garden’ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Culture του Creative Europe

 

Το Πολιτιστικό ‘Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου συνεχίζει να πρωτοπορεί στον τομέα της έρευνας συμμετέχοντας ως εταίρος στο ερευνητικό έργο με τίτλο ‘The Mediterranean Garden’ (MedG). Το έργο εξασφάλισε χρηματοδότηση στο πλαίσιο υποβολής προτάσεων του προγράμματος Culture του Creative Europe.

 

Ο στόχος του MedG είναι να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό σχετικά με τη μεσογειακή διατροφή, ως αναπόσπαστο μέρος της παγκόσμιας άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, και τη μακραίωνη ιστορία της. Ταυτόχρονα, φιλοδοξεί να αποτελέσει όχημα για την προώθηση της υγείας, της φιλοξενίας, του διαπολιτισμικού διαλόγου, της δημιουργικότητας και της βιωσιμότητας στο πλαίσιο ενός γόνιμου διεπιστημονικού διαλόγου. Τρία μουσεία (Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Fondazione Brescia Musei, Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής) και τέσσερις πολιτιστικοί οργανισμοί (Ανεμόν Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την Παραγωγή και Συλλογή Πολυμεσικών Μέσων, Goethe Institut, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, Ίδρυμα Νικολάου Π. Γουλανδρή) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα διεθνές πολιτιστικό πρόγραμμα αποτελούμενο από μια περιοδεύουσα έκθεση και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και νέους. Η έκθεση θα ταξιδέψει στη Λευκωσία, στην Αθήνα, στο Ζάγκρεμπ, στα Τίρανα και τη Μπρέσια της Ιταλίας.

 

Το MedG χρησιμοποιεί σύγχρονο φωτογραφικό υλικό, ιστορικό κινηματογραφικό αρχείο, ήχο και εικόνα, και διαδραστικές δραστηριότητες για να προσελκύσει τους νέους και τις οικογένειές τους. Η έκθεση θα συμπληρώνεται από εργαστήρια, μαθήματα μαγειρικής και εκδηλώσεις εντός και εκτός μουσείων, και θα καλεί τον κόσμο να μοιραστεί οικογενειακές φωτογραφίες και συνταγές που συνδέονται με το παρελθόν των αγροτικών περιοχών. Η συνεργασία με κορυφαίους πολιτιστικούς οργανισμούς και κυβερνητικές υπηρεσίες θα εξασφαλίσει την περαιτέρω διάδοση και βιωσιμότητα του προγράμματος.

 

 

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία

Για πληροφορίες: 22 128157

www.boccf.org