Γλώσσα:   EΛ | EN
15 Ιουνίου - 17 Ιουνίου 2021

Η μουσική ομάδα Ρεμπέτικη ΦαΤριας, παραμένοντας πιστή στη μεταφορά ήχου και στίχου και μέσα από σχετική έρευνα, παρουσιάζει το έργο του μεγαλύτερου Έλληνα δημιουργού του λαϊκού τραγουδιού, Βασίλη Τσιτσάνη. Του συνθέτη που έβγαλε το λαϊκό τραγούδι από τα όρια του περιθωρίου, για να το τοποθετήσει στην καινούργια κοινωνική πραγματικότητα της μεταπολεμικής Ελλάδος.

 

Στη μουσικοχορευτική τους παράσταση με τίτλο «Βασίλης Τσιτσάνης – Χάραμα», οι ΦαΤριας μας προσκαλούν να γλεντήσουμε και να ακούσουμε παρέα, τραγούδια που χάραξαν τον δρόμο της Ελληνικής μουσικής σκηνής.

 

Μεταξύ άλλων θα ακουστούν τραγούδια από τον ομώνυμο δίσκο του Βασίλη Τσιτσάνη, «Χάραμα», ο οποίος ηχογραφήθηκε το 1980 με πρωτοβουλία της UNESCO στο ιστορικό «Χάραμα» της Καισαριανής, όπου ο Τσιτσάνης εμφανιζόταν τα τελευταία χρόνια της  ζωής του.

 

Η παράσταση συνοδεύεται από κείμενα και χορό.

 

Μουσικοί επί σκηνής:

Άννα Μοσφίλη: Φωνή -  ιδιόφωνα κρουστά

Μάριος Γεωργίου: Μπουζούκι - Φωνή

Μιχάλης Χειρίδης: Κιθάρα  - Φωνή

 

Ανάγνωση Κειμένων: Κωνσταντίνος Δημητρίου

 

Χορευτικά: Σχολή Χορού «Ρύμβος»

 

 

Ημερομηνία:  Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Ώρα:  21:00 (οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:30)

Χώρος:  Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Πληροφορίες: 22 128157

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Faneromeni 21, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.

 

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ληφθούν φωτογραφίες ή και βίντεο. Η εικόνα όσων παρευρεθούν για την παρακολούθησή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προώθησης ή και να δοθεί στα ΜΜΕ ή να ανέβει στο διαδίκτυο. Με την παρουσία στις εκδηλώσεις, το κοινό  δίνει αυτόματα στους διοργανωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες/βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης ή βιντεογράφησης.