Γλώσσα:   EΛ
23 Ιουλίου - 29 Ιουλίου 2020

Το ΠΙΤΚ ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού

για την Εικονογράφηση του βιβλίου «Για πάντα Ζ»

 

Η Γεωργία Αγαθοκλέους κέρδισε, με την πρωτότυπη πρότασή της, τον Διαγωνισμό για την εικονογράφηση του βιβλίου «Για πάντα Ζ». Πρόκειται για το βιβλίο της Δήμητρας Χαραλάμπους που διακρίθηκε με Α’ Βραβείο στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Συγγραφής Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου 2017 που προκηρύσσει κάθε χρόνο ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου με αθλοθέτη το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Kύπρου.

 

Η πρόταση της Γεωργίας Αγαθοκλέους ξεχώρισε ανάμεσα σε οκτώ συμμετοχές στον διαγωνισμό εικονογράφησης, για την καλλιτεχνική της αρτιότητα, την πρωτοτυπία της αλλά και την πιστή απόδοση της ατμόσφαιρας του βιβλίου. Η νικήτρια του διαγωνισμού που διακρίθηκε με το Α’ Βραβείο κατάφερε με την επιλογή των εικόνων της να αποδώσει με τον καλύτερο τρόπο τόσο το πνεύμα του βιβλίου όσο και τα μηνύματα του.

 

Τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού ήταν τα ακόλουθα:

Έλενα Περικλέους, Εκπρόσωπος Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, Ερμίνα Εμμανουήλ, Μέλος της Ένωσης Γραφιστών και Εικονογράφων (ΕΓΕΚ), Αριάδνη Μοσχονά, Εκπρόσωπος του Εκδοτικού Οίκου Κέδρος, Δήμητρα Χαραλάμπους, η συγγραφέας του βιβλίου, Δρ Μόνικα Ασημένου, εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου.

 

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία

Για πληροφορίες: 22 128157

www.boccf.org 

 

 

Οι συμμετέχοντες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στο τηλέφωνο 22128114 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@cultural.bankofcyprus.com  για την επιστροφή των έργων τους εντός των επόμενων τριών μηνών