Γλώσσα:   EΛ
09 Οκτωβρίου - 31 Οκτωβρίου 2020

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα συμμετέχει στο Cyprus@60 Online Festival που διοργανώνεται από την Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα συμμετέχει στο Cyprus@60 Online Festival με τη ψηφιακή έκδοση φωτογραφιών από το βιβλίο «1962. Μια Φωτογραφική Καταγραφή της Κύπρου» . Η Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο διοργανώνει, σε συνεργασία με σημαντικούς κυπριακούς και βρετανικούς ακαδημαϊκούς και πολιτιστικούς οργανισμούς, το Cyprus@60 Online Festival για να γιορτάσει την 60η επέτειο από την εγκαθίδρυση και ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Πληροφορίες για την έκδοση «1962. Μια Φωτογραφική Καταγραφή της Κύπρου» του Πολιτιστικού Ιδρύματος

 

Με την ευκαιρία της έκθεσης «1962. Μια Φωτογραφική Καταγραφή της Κύπρου από τον Manuel Baud-Bovy και την Αριστέα Τζάνου» (Νοέμβριος 2008 – Φεβρουάριος 2009) κυκλοφόρησε με ομώνυμο τίτλο η τρίγλωσση έκδοση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου, η οποία έχει πλέον εξαντληθεί. Αμέσως μετά την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960, το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει τη νεοσυσταθείσα Δημοκρατία και μαζί με την Κυπριακή Κυβέρνηση θεώρησαν ότι μια μελέτη για την εξέλιξη και τις προοπτικές του τουρισμού στο νησί θα ήταν συμφέρουσα. Ο Eugène Beaudouin ήταν ο αρχιτέκτονας που διορίστηκε επικεφαλής της μελέτης. Με τη σειρά του διόρισε δύο νέους αρχιτέκτονες που υπήρξαν μαθητές του να φέρουν σε πέρας την αποστολή: τον Ελβετό αρχιτέκτονα Manuel Baud-Bovy, που διορίστηκε επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, και την Ελληνίδα αρχιτέκτονα Αριστέα Τζάνου. Η έκδοση περιλαμβάνει φωτογραφίες και εισαγωγικά κείμενα στα Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά. Την επιλογή των φωτογραφιών έκαναν οι Manuel Baud-Bovy, Αριστέα Τζάνου και Ανδρέας Φιλίππου.

 

 Cyprus@60 Online Festival

 

Το διαδικτυακό φεστιβάλ παρουσιάζει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μέσα από ζωντανές θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες, εκθέσεις, συζητήσεις πάνελ, διαδικτυακά σεμινάρια και συνεντεύξεις.

 

Δείτε την ψηφιακή έκδοση του βιβλίου  «1962. Μια Φωτογραφική Καταγραφή της Κύπρου»  (διαθέσιμο μέχρι τέλος Οκτωβρίου) εδώ:

https://www.culturalchc.co.uk/cyprusat60-boccf

 

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του διαδικτυακού φεστιβάλ εδώ:
www.culturalchc.co.uk/cyprusat60

 

Συνεργαζόμενοι οργανισμοί

British Museum, Commonwealth Foundation, Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, King’s College London, Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, Fitzwilliam Museum (Cambridge), Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Ashmolean Museum (Oxford), Cyprus Centre at University of Westminster, National Federation of Cypriots in the UK, Cyprus Short Film Day, Runonart, Super Effective, Sardam Festival, Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας-Κύπρου, NEPOMAK UK.

 

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία

Για πληροφορίες: 22 128157

www.boccf.org