Γλώσσα:   EΛ | EN
25 Ιουνίου - 31 Ιουλίου 2021

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου  αθλοθετεί εδώ και 39 συναπτά έτη τον ετήσιο διαγωνισμό που προκηρύσσει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου για τη συγγραφή παιδικής-νεανικής λογοτεχνίας για παιδιά 9 έως 15 ετών.  Τελευταία ημερομηνία υποβολής έργων ήταν η 31η Μαρτίου 2021.

 

Στην συνεδρία της 24ης Ιουνίου 2021 η κριτική επιτροπή αποφάσισε όπως για το 2020, τα βραβεία του Διαγωνισμού Ανέκδοτου Λογοτεχνικού Έργου για παιδιά και νέους απονέμονται ως εξής:

 

Α. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΕΚΔΟΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ (αρ. συμμετοχών 8)

Το πρώτο βραβείο απονέμεται στο μυθιστόρημα Η χρονιά που όλα έγιναν γκρι της Νικολέτας Καπίλλα, και το δεύτερο βραβείο στο μυθιστόρημα Το χρώμα του σταριού του Ιωάννη Παναγιώτου. Απονέμονται επίσης έπαινοι στα έργα: Το κουτί των επιθυμιών (Δημήτρης Λαζάρου) και Η εκδίκηση των τριχωτών τεράτων (Μαρία Πιερή-Στασίνου).

 

Β. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ (αρ. συμμετοχών 6)

Το πρώτο βραβείο απονέμεται στο παιδικό μυθιστόρημα Λάκης Μυστήριος. Μυστήριο στον Βόρειο Πόλο της Ανθής Παναγή. Με έπαινο τιμήθηκε η Ευαγγελία Χαραλάμπους-Παυτίνου για τη συλλογή παραμυθιών Τζόκο, ο γρύλος, και το καραβάνι με τις ιστορίες.

 

Την Κριτική Επιτροπή αποτέλεσαν οι: Δρ Μαργαρίτα Ιωάννου, Δρ Κώστας Κατσώνης, Φλώρα Τιμοθέου, Δρ Χριστίνα Χριστοδούλου και Δρ Κατερίνα Καρατάσου.

 

Μάθετε περισσότερα για την προκήρυξη του διαγωνισμού