Γλώσσα:   EΛ | EN
Τρέχουσες
Διάφορα
24 Ιουνίου - 26 Αυγούστου 2021
FANEROMENI21: ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ / Σινεμά κάτω από τα αστέρια!
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου συνεργάζεται με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου για μια σειρά προβολών, με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni21, μετατρέποντας την αυλή του σε έναν υπαίθριο καλοκαιρινό κινηματογράφο.
Διάφορα
15 Ιουνίου - 16 Σεπτεμβρίου 2021
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ FANEROMENI21
Πολιτισμός ξανά! Η αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου στη Φανερωμένη, ανοίγει ξανά και μας προσκαλεί να απολαύσουμε παραστάσεις χορού, συναυλίες, θέατρο αλλά και κινηματογραφικές ταινίες κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό.
Εκθέσεις
06 Μαΐου - 31 Δεκεμβρίου 2021
Η Χάρτα του Ρήγα Φεραίου
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου φιλοξενεί ομοιότυπο (facsimile, στις φυσικές διαστάσεις), καθώς και ψηφιακή έκθεση της Χάρτας του Ρήγα Φεραίου, από το Ίδρυμα Σύλβιας Ιωάννου.
Εκθέσεις
19 Απριλίου - 31 Ιουλίου 2021
Η Ιστορία έχει Πρόσωπο (Λεμεσό)
Υπαίθρια έκθεση στον παραλιακό δρόμο και στο θεματικό πάρκο της Λεμεσού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Εκθέσεις
15 Απριλίου - 31 Δεκεμβρίου 2021
Η Ιστορία έχει Πρόσωπο (Λευκωσία)
Υπαίθρια έκθεση στο ιστορικό κέντρο της παλιάς Λευκωσίας και ψηφιακή έκθεση στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Διάφορα
24 Μαρτίου 2021 - 31 Μαρτίου 2022
Ελευθερία
Η επετειακή ατζέντα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Εκθέσεις
10 Φεβρουαρίου 2021 - 29 Φεβρουαρίου 2024
Νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ReInHerit
Σημαντική διάκριση για την Κύπρο και το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου αποτελεί η εξασφάλιση του προγράμματος με τίτλο “Redefining the Future of Culture Heritage, through a disruptive model of sustainability” (ReInHerit), στο πλαίσιο του Προγράμματος Ορίζοντας 2020 με τη θεματική Culture beyond borders – Facilitating innovation and researxh cooperation between European museums and heritage. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 2.998.115 ευρώ.
Διαλέξεις
27 Μαρτίου 2021 - 26 Μαρτίου 2022
Culture means business
Σειρά podcasts για την ανάπτυξη ιδεών που προωθούν τη διεπιστημονική επιχειρηματικότητα στον χώρο του πολιτισμού, από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και το IDEA.
Διαλέξεις
01 Ιουνίου 2020 - 30 Ιουνίου 2022
Μίλα μου Ιστορικά
H σειρά διαλέξεων «Μίλα μου Ιστορικά» αποτελεί μία επιστημονικά τεκμηριωμένη και ταυτόχρονα φιλική στον ακροατή σειρά ηχογραφημένων διαλέξεων, από έγκριτους επιστήμονες που εστιάζουν σε διάφορα κυπρολογικά θέματα, τα οποία σχετίζονται με τα Μουσεία, Συλλογές, Εκθέσεις, Δράσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος, αλλά και ευρύτερα με όλες τις περιόδους της κυπριακής ιστορίας, αρχαιολογίας, ιστορίας της τέχνης και λογοτεχνίας.
Διάφορα
02 Νοεμβρίου 2020 - 31 Δεκεμβρίου 2021
The Mediterranean Garden
Το Πολιτιστικό ‘Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου συνεχίζει να πρωτοπορεί στον τομέα της έρευνας συμμετέχοντας ως εταίρος στο ερευνητικό έργο με τίτλο ‘The Mediterranean Garden’ (MedG). Το έργο εξασφάλισε χρηματοδότηση στο πλαίσιο υποβολής προτάσεων του προγράμματος Culture του Creative Europe.
Διάφορα
25 Ιουνίου - 31 Ιουλίου 2021
Αποτελέσματα Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου ΚΣΠΝΒ (2020)
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου αθλοθετεί εδώ και 39 συναπτά έτη τον ετήσιο διαγωνισμό που προκηρύσσει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου για τη συγγραφή παιδικής-νεανικής λογοτεχνίας για παιδιά 9 έως 15 ετών.
Μελλοντικές
Διάφορα
29 Ιουλίου - 29 Ιουλίου 2021
FANEROMENI21: ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ / Moana (Βαϊάνα)
«Μoana», ένα ταξίδι στο μύθο. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου συνεργάζεται με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου για μια σειρά προβολών με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni21. Κάτω από τον γενικό τίτλο «Πολιτισμός Ξανά!», η αυλή του Πολιτιστικού μετατρέπεται σε ένα υπαίθριο καλοκαιρινό κινηματογράφο.
Διάφορα
05 Αυγούστου - 05 Αυγούστου 2021
FANEROMENI21: ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ / Il Postino
«Ιl Postino». Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου συνεργάζεται με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου για μια σειρά προβολών με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni21. Κάτω από τον γενικό τίτλο «Πολιτισμός Ξανά!», η αυλή του Πολιτιστικού μετατρέπεται σε ένα υπαίθριο καλοκαιρινό κινηματογράφο.
Διάφορα
26 Αυγούστου - 26 Αυγούστου 2021
FANEROMENI21: ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ / Buena Vista Social Club
Ένα ταξίδι με τους «Buena Vista». Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου συνεργάζεται με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου για μια σειρά προβολών με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni21. Κάτω από τον γενικό τίτλο «Πολιτισμός Ξανά!», η αυλή του Πολιτιστικού μετατρέπεται σε ένα υπαίθριο καλοκαιρινό κινηματογράφο.
Διάφορα
02 Σεπτεμβρίου - 02 Σεπτεμβρίου 2021
FANEROMENI21: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ / Άνθρωποι της Φανερωμένης
Άνθρωποι της Φανερωμένης. Η ερευνητική ομάδα People of Cyprus και η ομάδα Γιασεμίν, ανεβάζουν τη θεατρική παράσταση «Άνθρωποι της Φανερωμένης» στο πλαίσιο Φεστιβάλ Τεχνών FANEROMENI21, κάτω από το γενικό τίτλο «Πολιτισμός Ξανά!»
Διάφορα
09 Σεπτεμβρίου - 09 Σεπτεμβρίου 2021
FANEROMENI21: ΣΥΝΑΥΛΙΑ / The Amalgamation Project
Amalgamation Project. Featuring Michalis Kouloumis. Το μουσικό σχήμα Amalgamation Project της Βασιλικής Αναστασίου, μας υποδέχεται στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών FANEROMENI21 και κάτω από το γενικό τίτλο «Πολιτισμός Ξανά!».
Διάφορα
16 Σεπτεμβρίου - 16 Σεπτεμβρίου 2021
FANEROMENI21: ΣΥΝΑΥΛΙΑ / Της καρκιάς το παραθύρι
Οι Σαντούτο στο FANEROMENI2. «Της καρκιάς το παραθύρι». Με τη συναυλία «Της καρκιάς το παραθύρι», το μουσικό σχήμα παραδοσιακής μουσικής Σαντούτο κλείνει την αυλαία του Φεστιβάλ Τεχνών FANEROMENI21, με γενικό τίτλο «Πολιτισμός Ξανά!»
Προηγούμενες
Διάφορα
Διάφορα
Διάφορα
Διάφορα
Διάφορα
Διαλέξεις
Διάφορα
Διάφορα
Διάφορα
Διάφορα
Διάφορα
Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί μόνο τα απολύτως απαραίτητα cookies. Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για να γίνει χρηστική η ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε μέσω των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης (browser) σας, αλλά αυτό μπορεί να επηρεάσει τη σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας.